historia_02.jpg Historia

Historia

Lasialan yrittäjä Josef Lillqvist oli Hans ”Hasse” Lundin työnantaja hänen nuoruusvuosinaan. Kun Lillqvist 1950-luvun lopussa päätti toimintansa Pietarsaaressa hän tarjoutui myymään lopun lasivarastonsa aikaisemmalle työntekijälleen Hansille. Tämä kauppa oli lähtölaukaus yritykselle jonka tänä päivänä tunnemme Lasi Huolto Lundina.

Lasi Huolto aloitti toimintansa Hämeenkadulla Skatan kaupunginosassa 1957. Yritys työskenteli lähinnä lasinlaittojen ja korjausten kanssa mutta tarjosi myös kehystystä, aurinkosuojia ja taiteilijatarvikkeita. Toiminta sai hyvän alun kiitos Pietarsaaren huomattavan kaupungistumisen 1960-luvun alussa. Selluloosakonserni UPM rakensi niihin aikoihin uuden tehtaan joka toi paljon uusia työpaikkoja ja sen myötä uusrakennusta alueelle.

Vuonna 1968 yritys muutti nykyiseen osoitteeseensa Jaakonkatu 11. Vuonna 2007 juhlittiin yrityksen 50-vuotispäivää, samoihin aikoihin taloon alkoi tulla kolmannen sukupolven ”Lasi-Lundareita”. Aitoa käsityötä eri verstaiden sisällä on aina ollut ja on edelleen. Lasitustyö on kehittynyt paljon vuosien varrella, ennen lasit leikattiin ja hiottiin käsin, noin vuosikymmen sitten siirryttiin suureksi osaksi koneelliseen käsittelyyn. Edelleen ikkunakorjaukset tehdään täysin käsityönä. Se on käsityötaito joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja toivottavasti taito elää edelleen tulevaisuudessakin.

Ajankohtaista

Ottakaa yhteyttä!

Puh. 06 724 5077 lasi-huolto(a)lund.fi