Markiser

Markiser

Även om vi i Finland gärna tar vara på alla soltimmar som ges om året finns det ändå stunder då man vill skydda sig från solljuset.

Gassande sol under flera timmar ökar risken att inomhusvärmen stiger snabbt, vilket inte är helt önskvärt under varma sommardagar. I dessa fall är en fönster- eller terassmarkis att föredra, alternativt någon annan typ av solskydd utomhus.

Markisen gör att solljuset och värmen stoppas redan innan det når fönsterglaset, vilket märkbart reducerar temperaturen i ditt hus. Markistyger har också fördelen att stå emot regn. Det betyder att du inte nödvändigtvis behöver förflytta dig till insidan när ett regnfall kommer utan kan fortsättningsvis njuta på utsidan under din terassmarkis.

(Klicka på bilden för att se större version)

Andra typer av solskydd utomhus som blir allt vanligare är fasadgardiner (Zipline). Fasadgardinen passar bra där utrymme inte finns att montera vanliga markiser eller där arkitekturen kräver en enklare och stilrenare markisvariant.

Vi är återförsäljare utav Apollo Kaihdins markiser och solskydd, verksamma i Iisalmi. Det är också här markiserna tillverkas, leveranstiden är i normala fall 2-3 veckor och någon längre för vertikala markiser. Markiserna kan manövereras för hand eller per motor, manuellt eller med automatik. Samtliga markiser har 5 års garanti.

Monterar du din markis själv eller vill du ha hjälp?

Vi utför både måttagning, hemleverans och montering om du så önskar.
För mer information, klicka på länken nedan!

» Service