Sök på sidan

Erikoislasit

Takkalasit, takan eduslasit ja suuremmat lasit tehdään erikoislaseista.

Karkaistu lasi

Karkaistua lasia käytetään paikoissa missä rikkoutumisriski on suurempi, esim. takan edustalla. Karkaistu lasi eroaa tavallisesta lasista siinä että se sietää suurempaa rasitusta. Karkaistun lasin valmistuksessa lasi kuummennetaan 650 asteeseen jonka jälkeen se nopeasti jäähdytetään, syntyvä pintajännite tekee lasista kestävämmän kuin tavallista lasia (”float lasi”).

Eron näiden kahden välillä huomaa myös lasin särkyessä. Karkaistu lasi muuttuu karkean suolan näköiseksi rikkoutuessa kun taas tavallista lasi muuttuu teräväksi sirpaleiksi. Loukkaantumisen riski on huomattavasti pienempi jos lasi on karkaistua.

Karkaistu, laminoitu lasi suurissa pinnoissa

Suurissa lasipinnoissa käytetään karkaistua laminoitua lasia. Silloin kaksi lasilevyä on ensin karkastuneet ja sen jälkeen ne laminoidaan. Karkastu laminoitu lasi on turvalasi jota käytetään julkisissa tiloissa mutta myös kotioloissa. Karkaistu lasi joudutaan aina tilaamaan, toimitusaika on noin neljä viikkoa.

Takkaluukut

Takkaluukut vaativat lasin joka kestää korkea lämpötilaa ns. keraamisen lasin. Lasille on ominaista kellertävä sävy ja se kestää lämpot 750 asteen asti. Tämä 4mm:n robax-lasi leikataan meillä mittojen mukaan.

Muita varastostamme löytyviä erikoislaseja ovat erilaiset lankalasit ja laminoidut lasit.

LUND_logo.png

Ota yhteyttä!

Lasi-Huolto Lund

Jaakonkatu 11

68600 Pietarsaari

puh. 06 7245077

lasi-huolto(a)lund.fi

Tule käymään!

Myymälä on auki

arkisin klo 8-17
lauantaisin klo 10-14
Kesäkuu-Elokuu lauantait suljettu

» Löydä meidät kartasta!