Sök på sidan

Muovit

Meiltä saat varastosta kaksi kirkasta muovityyppiä: akryylilasi ja polykarbonaatti (PC). Akryylilasia voidaan laserleikata digitaalisten piirrustuksien mukaan, maximimitat 2450 x 1250 mm.

Akryylilasit

PMMA, eli Akryyli on monikäyttöinen lasia kirkkaampi materiaali, jolle on ominaista helppo muovattuus. Akryylilevyjä voi muotoilla lämmön avulla. Akryylia voidaan koneistaa, laserleikata, lämpömuovata ja taivuttaa lämmön avulla. Mekaanisilta ominaisuuksiltaa PMMA on kova ja hauras. Akryyli on yhtä vahvaa kuin lasi, eli se voi rikkoutua. Mikäli haluat iskunkestävän muovilevyn, valitse polykarbonaatti. Lasia suuremman valonläpäisynsä ansiosta PMMA soveltuu erinomaisesti valaisimiin. Akryylit ovat UV:n kestäviä ja soveltuvat ulko- ja sisäkäyttöön.

Akryyli on saatavana suulakepuristettuna (XT) tai valettuna:

Suulakepuristettu akryylilasi (XT)

Suulakepuristettu lasilevy valmistetaan puristamalla akryylimassaa samalla kun kemikaalinen prosessi tapahtuu. Siksi suulakepuristetussa akryylissa on enemmän jännitteitä kuin valetussa. Levyä voidaan lämpömuovata, laserleikata ym, mutta jännitteiden takia on olemassa pieni riski, että levy katkeaa tai pinta säröttyy. Tätä voidaan välttää lämpökovettamalla materiaalin työstämisen jälkeen (83° 1h/mm).

Valettu akryylilasi (P)

Kuten nimi vihjaa, materiaali valmistetaan valamalla, ei puristamalla. Materiaalissa ei ole yhtä paljon jännitteitä ja siksi sitä pidetään laaduukkaampana vaihtoehtona. Valettu akryyli sopii myös paremmin työstämiseen, mutta sen väri voi muuttua esim. lämmityksessä ja taivuttamisessa. Kiiltävät pinnat voivat myös tulla himmeäksi ja päin vastoin. Valettua akryylia voidaan taivuttaa ja muovata, mutta se on vaikeampaa. Valettu akryyli on kestävämpi naarmuja vastaan kuin suulakepuristettu akryyli.

Polykarbonaatti (PC)

Kirkkaita ja iskunkestäviä PC-levyjä käytetään mm. ikkunoissa ja koneiden sekä työtilojen suojalasituksissa. Lisäksi polykarbonaattilevyt soveltuvat esimerkiksi näyteikkunoiden ja pankkitiskien murtosuojaukseen. Polykarbonaattilevyjä on saatavana myös kovapinnoitettuina, jolla pyritään estämään normaalisti pehmeän materiaalin naarmuuntuminen. Polykarbonaattia ei voi laserleikata.

Akryyli laaserileikattuna tai pöytäsahattu - Akryl laserskurna eller bordssågade
LUND_logo.png

Ota yhteyttä!

Lasi-Huolto Lund

Jaakonkatu 11

68600 Pietarsaari

puh. 06 7245077

lasi-huolto(a)lund.fi

Tule käymään!

Myymälä on auki

arkisin klo 8-17
lauantaisin klo 10-14
Kesäkuu-Elokuu lauantait suljettu

» Löydä meidät kartasta!