Sök på sidan

Specialglas

Spisglas, glas framför spisen och större glasytor behöver oftast göras som specialglas.

Härdat glas

Härdat glas används där risken är större att glaset kan gå sönder, exempelvis framför spisen. Skillnaden mellan vanligt och härdat glas är såsom namnet antyder, det härdade glaset klarar av mer påfrestning än vanligt glas. Vid tillverkningen av härdat glas värms glaset upp till 650 grader för att därefter snabbt svalnas av, ytspänningar som uppstår i glas gör det tåligare än vanligt glas (”floatglas”). Skillnaden mellan dessa olika glas märks också när glasen går sönder. Ett härdat glas som går sönder kan efterliknas vid grovsalt, ett vanligt glas går sönder i större skärvor. Risken att skära sig mot ett glas som går sönder är därför betydligt mindre om glaset är härdat.

Härdat, laminerat glas i större ytor

För större glasytor kan härdat laminerat glas bli aktuellt. Det betyder att två glasskivor först har härdats för att sedan limmas ihop med ett laminat. Härdat laminerat glas är ett säkerhetsglas som ofta förekommer i offentliga miljöer men som i vissa fall kan bli aktuellt även i hemmamiljöer.
Härdat glas behöver alltid beställas efter, leveranstiden på glasen är normalt 3-4 veckor.

Spisluckor

Glas i spisluckor kräver ett glas som klarar höga temperaturer, ett så kallat keramiskt glas. Glaset är kännspakt i och med dess svagt gula färg och klarar temperaturer upp till 750 grader innan det spricker. Hos oss kan du få tillskuret robax i 4mm tjocklek enligt dina angivna mått.

Andra specialglas som finns i vårt lager är bl.a. olika typer av trådglas, pyroguard (brandglas) och lamellglas.

LUND_logo.png

Ta kontakt!

Glas-Service Lund

Jakobsgatan 11

68600 Jakobstad

tfn 06 7245077

glas-service(a)lund.fi

Besök oss!

Butiken är öppen

vardagar kl. 8-17
lördagar kl. 10-14
Juni-Augusti lördagsstängt

» Hitta oss på kartan!