Sök på sidan

Ikkunalasi - Fönsterglas

Fönsterglas

Fönsterglas kan göras i varierande utförande, beroende på fönsterbågens utformning, behov och krav för glaset i fråga om isolering och utseende.

Klart glas

Klart floatglas är det absolut vanligaste att installera i fönster. Det är då fråga om glastjocklek på 3-4mm. Tonat, färgat eller strukturerat glas finns också att tillgå i vårt lager, i vår butik hittar du prov på allt glas vi har på lager.

Isolerglas

Om du har krav på ett mera värmeeffektivt glasalternativ är ett isolerglas att föredra. Isolerglaset utförs i två- eller tredubbelt glas med en metallist mellan glasen. Glasen i elementen utförs i glastjocklek 3-6mm; vanligt, tonat, härdat eller laminerat glas. Metallisten mellan glasen finns att fås i bredder 6, 9, 12, 15, 18, 21 eller 24mm. Bredderna och glastjocklek bestäms baserat på fönsterbågens falsdjup. För att ytterligare effektivera isolerglasets egenskaper kan det vid tillverkningen förses med argon och det yttre glaset göras selektiv. Besök oss eller tag kontakt via telefon eller e-mail för ytterligare uppgifter kring pris, måttagningsangivelser och leveranstid.

Akryl

Akryl och polykarbonat, dvs. plast, används mer sällan i husfönster. Dessa plaster kan dock vara befogade ifall fönstret ligger i riskzon för yttre påstötning eller stenskott. Exempel på användningsområden vore lekstugor, utelider, förråd, båtfönster.

LUND_logo.png

Ta kontakt!

Glas-Service Lund

Jakobsgatan 11

68600 Jakobstad

tfn 06 7245077

glas-service(a)lund.fi

Besök oss!

Butiken är öppen

vardagar kl. 8-17
lördagar kl. 10-14
Juni-Augusti lördagsstängt

» Hitta oss på kartan!