Sök på sidan

Spjälgardiner - Sälekaihtimet

Spjälgardiner

Spjälgardin, eller persienner, fungerar som insynsskydd samt dämpar solljus och värmetillförsel.

Spjälornas utförande kan tillverkas enligt tycke och smak, standardfärgen är naturvit (0159) . Spjälor i metall kan fås i en mängd olika färger och träimitationer, spjälgardin i trälaminat finns också att fås i betsad eller lackat utförande.

Gardinerna fås i en handfull olika modeller; ytmodell, mellan rutor, handy och no-hole. Skillnaden mellan dessa ligger i utformning och monteringssätt.

Ytmodell

Ytmodellen monteras, som namnet antyder, på fönstrets yta dvs. inåt rummet. Ytmodellen funkar bra t.ex för fönster som inte är öppningsbara och för balkongdörrar.

Mellan rutorna och handy

Modellen som monteras mellan rutorna är vanligaste modellen för fönsteröppningar med dubbla fönsterbågar. Med detta menas att själva gardinet monteras mellan rutorna medan vridstång och spjälgardinsband finns inåt rummet.

Handy-modellen är en vidareutveckling utav denna modell, funktionsmässigt är den snarlik till modellen mellan rutorna. Skillnaden ligger i manövereringen, där vridstången och bandet har byts ut till två runda knappar som styr gardinet.

No-hole

Som namnet säger är gardinen formgedd så att inga hål lämnas synliga när gardinen är i stängt läge. Detta betyder att spjälgardinet inte släpper igenom lika mycket ljus som de traditionella spjälorna. Modeller utav samtliga spjälgardin och utföranden finns till påseende i vår butik, tag gärna kontakt eller besök oss om du har frågor.

Monterar du din gardin själv eller vill du ha hjälp?

Vi utför både måttagning, hemleverans och montering om du så önskar.

» Kontakt
LUND_logo.png

Ta kontakt!

Glas-Service Lund

Jakobsgatan 11

68600 Jakobstad

tfn 06 7245077

glas-service(a)lund.fi

Besök oss!

Butiken är öppen

vardagar kl. 8-17
lördagar kl. 10-14
Juni-Augusti lördagsstängt

» Hitta oss på kartan!